Braziliaanse president Bolsonaro ontslagen uit ziekenhuis
  Foto:  AFP

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is woensdagochtend lokale tijd uit het ziekenhuis ontslagen, twee dagen nadat hij er met spoed werd opgenomen vanwege een darmobstructie.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro mag het ziekenhuis verlaten. Dat meldt hij op Twitte. ‘Word nu ontslagen. Bedankt iedereen’, laat schrijft hij bij een foto van zichzelf en de artsen waarop ze allemaal hun duim omhoogsteken. Inmiddels heeft hij ook een persconferentie gegeven.

Bolsonaro was ziek geworden tijdens zijn vakantie en werd in de nacht van zondag op maandag met spoed opgenomen in een privéziekenhuis in São Paulo. Hij had last van een darmobstructie. Dinsdag werd bekend dat het lichaam van de president goed reageerde op zijn behandeling en de verstopping in zijn darmen was opgelost.

De 66-jarige Braziliaanse president werd in september 2018 neergestoken tijdens de verkiezingscampagne. Hij kreeg een mes in de buikstreek. Sindsdien heeft hij al minstens vier operaties aan het spijsverteringsstelsel moeten ondergaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig