Weerbericht | Koude en droge ochtend, daarna meer regen en wind

Het wordt woensdag een stuk frisser, met temperaturen tussen 0 en 7 graden. Dat meldt het KMI, dat eveneens waarschuwt voor mogelijke ijsplekken deze voormiddag en stormtij in de namiddag.

Woensdag begint koud en droog met eerst enkele brede opklaringen met lokale ijsplekken. In de loop van de dag wordt het snel betrokken en vallen er buien over het noorden en oosten van het land. In de Hoge Ardennen valt er sneeuw. De wind waait matig tot vrij krachtig uit west tot noordwest. Rukwinden rond 50 à 60 kilometer per uur, vooral aan zee en op de Hoge Venen.

Vannacht wordt het zwaarbewolkt en vallen er nog enkele buitjes, in Hoog-België is dat smeltende sneeuw. In de loop van de nacht kunnen er wat opklaringen binnendrijven vanuit Nederland. Het koelt af naar zo’n 4 graden aan zee. In het centrum van het land hangt de temperatuur rond het vriespunt, in Hoog-België rond -2 graden. Er zijn dus op verschillende plaatsen ijsplekken mogelijk.

Donderdag is het wisselend tot soms zwaar bewolkt en kan er een buitje vallen. In de Ardennen overheerst de lage bewolking en kan er ’s ochtends ook (aanvriezende) mist voorkomen. De maxima schommelen tussen het vriespunt in de Hoge Venen en 4 à 5 graden elders.

Vrijdag is het eerst zwaarbewolkt met neerslag die in de zuidoostelijke landshelft een winters karakter kan aannemen. In de loop van de dag verlaat de neerslagzone ons land via het zuidoosten en wordt het droger met breder wordende opklaringen. Enkele (winterse) buien blijven mogelijk. De maxima schommelen tussen 0 en 6 graden.

Het weekend brengt opnieuw (winterse) buien en een goed voelbare wind. Op zaterdag halen we tot 8 graden, zondag gaat er nog een graadje af.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig