Ongevaccineerde Novak Djokovic krijgt vrijstelling en mag deelnemen aan de Australian Open
Novak Djokovic.  Foto:  AFP

Tennisser Novak Djokovic reist met een vrijstellingsvergunning naar Australian Open af. Dat meldt de nummer 1 van de wereld op Instagram. De Serviër weigert om zich te laten vaccineren tegen corona.

Na weken van speculatie heeft Novak Djokovic gemeld dat hij toch zal deelnemen aan de Australian Open. De 34-jarige Serviër, die het evenement al negen keer won, verklaart via zijn sociale media dat hij een uitzonderlijke toestemming heeft gekregen om Australië binnen te komen.

De voorbije weken was de titelverdediger altijd vaag gebleven over zijn plannen rond de eerste grand slam van het jaar, die op 17 januari begint. Djokovic beschouwt vaccinatie niet alleen als een privézaak, maar had ook zijn twijfels over de covidprik al publiek gemaakt.

De Australische overheid wil nochtans alleen gevaccineerde spelers op haar grondgebied toelaten, maar de voorzitter van Tennis Australië had het voorbije weekend al onthuld dat een handvol niet-gevaccineerde spelers een uitzondering had gekregen. Hij voegde er wel aan toe dat zij een strengere toelatingsprocedure moeten ondergaan dan andere mensen die het Australische grondgebied willen betreden.