‘Nieuw’ werk van Gerard Reve op komst
  Foto:  EPA

Vijftien jaar na zijn dood komt uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts met nog niet eerder gepubliceerd werk van de Nederlandse schrijver Gerard Reve (1923-2006).

Zeer fijne boy, brieven aan Jef R. bundelt de brieven die ­Reve schreef aan de voormalige tv-producent Jef Rademakers, met wie hij tussen 1986 en 1997 zeven televisieprogramma’s maakte.

‘Rademakers kende veel grote namen binnen de Nederlandstalige literatuur zoals Louis Paul Boon en Gerard Walschap, maar de vriendschap met Reve was bijzonder’, zegt Sam De Graeve, uitgever literair & humor bij Borgerhoff & Lamberigts.

De bundel gaat over de samenwerking tussen de twee mannen, die volgens De Graeve vooral elkaars gelijke vonden in hun visie op religie. Behalve geloof spelen ook andere thema‘s zoals erotiek, liefde en de naderende dood een belangrijke rol.

Het werk kwam tot stand nadat Rademakers zich had gericht tot de weduwnaar van Reve met de vraag om de brieven, die tot nu toe slechts in kleine kring bekend ­waren, publiek te maken.

De bundel zal vanaf 16 februari verkrijgbaar zijn in Vlaanderen en Nederland.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig