MIA’s verplaatst naar april
Zwangere Guy (c.) op de Mia-uitreiking in februari 2020.  Foto:  belga

De ‘Music Industry Awards’, kortweg de MIA’s, zullen doorgaan op 30 april in plaats van 3 februari 2022. De verschuiving heeft alles te maken met de coronamaatregelen.

De MIA’s, de muziekprijzen van de VRT, bekronen jaarlijks de beste artiesten en nummers uit Vlaanderen. De uitreiking in april 2022 moet een dubbeleditie worden en zal artiesten lauweren die in 2020 en in 2021 muziek uitbrachten. De uitreiking vorig jaar werd geschrapt vanwege de coronacrisis.

Welke artiesten in Paleis 12 op de Brusselse Heizel zullen optreden, wordt later bekendgemaakt. Wie al een ticket kocht voor februari, kan dat ook in april gebruiken. Tickethouders worden nog gecontacteerd over de nieuwe datum.

De Week van de Belgische muziek, waarmee de MIA’s in normale omstandigheden zouden samenvallen, verschuift niet mee. Die gaat nog steeds door van 31 januari tot 6 februari.

Gouden K’s

Ook het Gala van de Gouden K’s, een awardshow van de jeugdzender Ketnet, wordt uitgesteld en zal doorgaan op 3 april 2022 in het Antwerpse Sportpaleis.

‘Deze beslissing werd genomen vanwege de huidige covid-19-omstandigheden’, schrijft de VRT in een persbericht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig