Oud-gouverneur Cuomo niet vervolgd voor twee aanklachten grensoverschrijdend gedrag
  Foto:  ap

De voormalige gouverneur van New York, Andrew Cuomo, zal niet vervolgd worden voor de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag bij twee vrouwen in Westchester County. Openbaar aanklager Mimi Rocah zegt weliswaar over ‘overtuigend bewijs’ te beschikken dat Cuomo de twee vrouwen op ongepaste wijze heeft aangeraakt, maar dat gedrag zou niet strafbaar zijn in de staat New York.

Tegen Andrew Cuomo lopen meerdere zaken. Die zijn gestart na een vernietigend rapport van de New Yorkse procureur-generaal Letitia James, in augustus, over de vele aantijgingen van seksuele agressie tegen de 63-jarige Democraat. In dat rapport werden elf gevallen opgelijst van vrouwen die slachtoffer werden van Cuomo. Een week na de publicatie van dat rapport nam Cuomo ontslag.

Volgens het rapport vonden twee gevallen van seksueel overschrijdend gedrag plaats in Westchester County. Daar zou Cuomo een agente gedwongen hebben zich door hem te laten kussen en een andere vrouw zonder haar toestemming bij de arm hebben gepakt en op de wang hebben gezoend.

Vorige week nog bepaalde ook openbaar aanklager Joyce Smith van Nassau County dat Cuomo geen strafbaar feit pleegde.

Broer Chris Cuomo

Begin december werd zijn broer Chris Cuomo, presentator op CNN, op non-actief gezet. Dat was omdat er nieuwe bewijzen aan het licht waren gekomen over hand-en-spandiensten aan zijn broer Andrew. Chris Cuomo overschreed deontologische lijnen door het strategische team van zijn broer te adviseren en hem te briefen over hoever diverse media stonden met nieuwe onthullingen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig