Weerbericht | Laatste week van het jaar start wisselvallig
  Foto:  Jan Demets

De laatste week van het jaar start droog, maar na de middag vergroot de kans op buien. De maxima schommelen tussen 5 en 10 graden. De jaarwisseling belooft zeer zacht te worden, meldt het KMI.

Het blijft maandagvoormiddag zwaarbewolkt, met slechts lokaal kans op enkele tijdelijke opklaringen. Rond de middag bereikt een vrij zwakke regenzone de Franse grens. De neerslag verplaatst zich langzaam naar het noordoosten waar het pas op het einde van de namiddag gaat regenen.

Vanavond krijgen we nog perioden van regen, maar vanaf het zuidwesten wordt het stilaan overwegend droog met enkele tijdelijke opklaringen. Volgende nacht echter bereikt een volgende regenzone ons land vanaf de Franse grens. Het blijft zacht met minima van 4 tot 8 graden.

Dinsdagochtend valt er soms wat regen. In de loop van de dag wordt het vanaf het westen wisselvallig met enkele buien en tussendoor mogelijk een paar opklaringen. De maxima klimmen lokaal tot 11 graden. Er waait een matige tot meestal een vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden van 55 tot 70 km/ u.

Woensdag trekt een regenzone vanaf het westen door ons land. Zij wordt gevolgd door nog zachtere zeelucht met maxima tussen 8 en 13 graden. Donderdag is het zwaarbewolkt met vooral ‘s ochtends nog kans op wat regen. Het wordt uiterst zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 10 en 14 graden. En ook vrijdag wordt het bijzonder zacht met maxima van 9 tot 14 graden. Op nieuwjaarsdag lijkt de kans op neerslag eerder klein te blijven en krijgen we afwisselend wolken en opklaringen. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig