Gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen zakt tot net boven de 7.000
Een zelftest.  Foto:  ROBIN UTRECHT

De coronacijfers blijven de goede kant uit gaan. Dat blijkt zaterdagmorgen uit de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

In de week van 15 tot en met 21 december werden gemiddeld 7.011 coronabesmettingen per dag vastgesteld. In vergelijking met een week eerder is dat nog altijd een duidelijke daling (-36 procent).

De deltavariant blijft op dit moment de dominante virusvariant in ons land. Toch blijft het aantal besmettingen met de omikronvariant razendsnel stijgen: zo’n 41 procent van de besmettingen in België wordt inmiddels veroorzaakt door de omikronvariant, zo maakte Steven Van Gucht vrijdag bekend op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

In lijn met het aantal besmettingen, blijven ook de andere indicatoren dalen. Zo werden tussen 18 en 24 december gemiddeld 150,7 coronapatiënten per dag opgenomen in een Belgisch ziekenhuis. Dat is een daling met 32 procent in vergelijking met een week eerder.

Er liggen nog 2.053 mensen met covid-19 in het ziekenhuis (-28 procent), van wie 650 op de afdeling intensieve zorg (-15 procent).

Tot slot stierven in de week van 15 tot en met 21 december gemiddeld 35,7 mensen per dag aan de gevolgen van covid-19, een daling met 19 procent op weekbasis. Het totale aantal doden sinds het begin van de pandemie loopt daarmee wel op tot 28.149.

76 procent van de Belgische bevolking is dubbel gevaccineerd of kreeg een prik van het Janssen-vaccin. Al zeker een kwart van de Belgische bevolking kreeg een boosterprik, dat komt overeen met 3.963.319 mensen.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig