Twintiger die vuurpijl gooide in supportersvak krijgt enkelband

De 27-jarige man uit Wilrijk die begin december een vuurpijl gooide in het stadion van Beerschot komt onder elektronisch toezicht te staan. Dat heeft de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling vrijdag beslist. Hij blijft dus aangehouden, maar mag zijn voorhechtenis thuis verder uitzitten met een enkelband.

In het stadion van Beerschot vond op 5 december de derbywedstrijd plaats tussen Beerschot en Antwerp. Een man liep op een bepaald moment naar de tribune met Antwerp-supporters en gooide een vuurpijl naar hen. 

Hij kon meteen na het incident op het veld gearresteerd worden en kreeg van het parket een stadionverbod van drie maanden opgelegd. Hij werd door de onderzoeksrechter ook aangehouden op verdenking van poging doodslag, poging brandstichting in een onroerend goed met menselijke aanwezigheid en bedreigingen. 

De raadkamer wilde hem twee weken geleden onder voorwaarden vrijlaten, maar het parket ging in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling hervormde vrijdag de beslissing van de raadkamer. ‘De hechtenis wordt gehandhaafd, maar is uit te voeren onder elektronisch toezicht’, klinkt het bij het parket-generaal. 

De man uit Wilrijk werd in 2017 al eens veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, omdat hij een Antwerp-supporter opzettelijk slagen en verwondingen had toegediend.

h4 class="alt-family bold">Lees ook