Antwerpen vaccineert jonge kinderen in de Zoo
Flamingo’s in de Zoo van Antwerpen.  Foto: Jonas Verhulst

De stad Antwerpen heeft beslist om de kinderen tussen 5 en 11 jaar te vaccineren in de Zoo. Dat moet het prettiger en comfortabeler maken voor hen. Dat zegt schepen van Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA).

De stad Antwerpen wil kinderen tussen 5 en 11 jaar op een andere manier vaccineren. ‘In het vaccinatiecentrum van Antwerp Expo kan het zeer snel gaan, maar dit is een ander verhaal. We willen ouders kunnen informeren en een omgeving creëren waar kinderen zich op hun gemak voelen’, zegt schepen Els van Doesburg.

Om een comfortabele omgeving te creëren, zal het vaccinatiecentrum in de zoo werken met afgesloten hokjes, zodat de ouders bij hun kinderen kunnen blijven. ‘We bezorgen de kinderen ook wat afleiding. We projecteren dieren op de muren en dan kunnen ze die aanwijzen met een lichtpen’, verklapt Van Doesburg.

Er werd ook voor de zoo gekozen om de wachttijd na de prik zo aangenaam mogelijk te maken. ‘In de zoo kan je tijdens die vijftien minuten nog wat rondwandelen in de vlindertuin of tussen de apen, zodat de kinderen geen kwartier moeten stilzitten op een stoel.’

Het schepencollege van Antwerpen moet het voorstel wel nog goedkeuren. De stad zal vanaf het eerste weekend na de kerstvakantie (half januari) starten met de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig