DNA op resten leidt speurders naar verdachte van granaataanslag in Borgerhout
  Foto:  bfm

Een 21-jarige jongeman is opgepakt voor een granaataanslag in maart in Borgerhout. Zijn DNA zat op de lepel van de gebruikte granaat.

Een luide knal wekte op 26 maart de bewoners van de Sterlingerstraat in Borgerhout. Het explosief, een handgranaat, was onder een geparkeerde auto gegooid. Het bleek gericht tegen een zekere ‘Mounir’. De ramen van diens ouderlijke woning gingen aan diggelen, ook bij buren sneuvelden ruiten. Dat hij het doelwit was, werd duidelijk door een boodschap die achtergelaten werd op een aanpalende garagepoort. ‘Mounir informant’, werd daarop aangebracht.

Het labo vond ter plaatse ‘de lepel’ van de gebruikte granaat – dat de controleert de ontsteking. Die vondst leidde nu, negen maanden later, tot de arrestatie van een verdachte. ‘Het DNA van een 21-jarige man werd teruggevonden op de lepel van de gebruikte granaat’, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. De verdachte was dus al gekend bij justitie, waardoor zijn DNA in een databank zat.

De jongeman uit Borgerhout werd woensdagnamiddag opgepakt door de Federale Gerechtelijke Politie, hij werd donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. ‘Hij is aangehouden voor opzettelijke vernieling door ontploffing bij nacht en voor lidmaatschap van een criminele organisatie’, zegt Aerts. Volgende week verschijnt de verdachte voor de raadkamer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig