Financiële oplossing voor voetbalclub Anderlecht is rond: ‘Zo snel mogelijk koppositie opnieuw innemen’
Hoofdaandeelhouder Marc Coucke stemde ermee in om 51,5 miljoen euro schulden van de balans te vegen.  Foto:  Isosport

RSC Anderlecht realiseert een kapitaalsverhoging van in totaal 42 miljoen euro, zo bevestigt de voetbalclub. Sportief directeur Peter Verbeke wordt de nieuwe ceo.

Twee maanden nadat het reddingsplan voor Anderlecht is voorgesteld, zijn ook de finale details rond. Anderlecht krijgt 42 miljoen euro vers kapitaal - dankzij Wouter Vandenhaute Geert Duyck via de vennootschap Mauvavie (‘paars voor het leven’) en hoofdaandeelhouder Marc Coucke, die tegelijk ook 51,5 miljoen schulden van de balans veegt. Daarnaast komen ook Steven Buyse en Michael Lavrysen mee aan boord.

Michael Verschueren en Johan Beerlandt hebben besloten om hun aandelen in de club te verkopen aan Coucke. ‘Verschueren blijft wel bestuurder samen met Etienne Davignon. Beerlandt zal de club blijven steunen als supporter vanop de eerste rij’, aldus het persbericht.

Door deze operatie is de club straks schuldenvrij én kan de heropbouw starten, na de afgelopen catastrofale jaren waarin de kloof met Club Brugge alleen maar groter leek te worden. Die uitdaging gaat de club aan onder leiding van een nieuwe ceo. Peter Verbeke, tot voorheen sportief directeur, volgt Jos Donvil op.

‘De werkwijze die Peter het voorbije anderhalf jaar binnen bracht in het sportieve departement van de club, wordt zo doorgetrokken binnen heel RSC Anderlecht. Dit alles met één doel: Royal Sporting Club Anderlecht wil zo snel mogelijk de koppositie in het Belgisch voetbal opnieuw innemen. Op én naast het veld’, aldus nog het persbericht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig