Acteur James Franco zegt dat hij seksverslaving had
James Franco.  Foto:  Charles Sykes/Invision/AP

In een podcast heeft de Amerikaanse acteur James Franco toegegeven dat hij met studenten heeft geslapen en met een seksverslaving worstelde. Het is de eerste keer dat Franco ingaat op beschuldigingen tegen hem.

James Franco heeft toegegeven dat hij seks heeft gehad met studenten van zijn inmiddels stopgezette toneelschool. Dat zei hij in de Jess Cagle Podcast. Hij liet verder weten geworsteld te hebben met een seksverslaving en dat hij daar de afgelopen jaren aan gewerkt heeft.

Hij verklaarde dat hij de school niet was begonnen om zo gemakkelijk met jonge vrouwen in bed te duiken. ‘Ik denk dat ik destijds dacht dat het oké was als het met wederzijdse toestemming was’, aldus Franco. ‘Ik dacht toen niet helder na.’

Seksueel ongepast gedrag

Het is de eerste keer dat Franco uitgebreid ingaat sinds hij bijna vier jaar geleden door vijf vrouwen beschuldigd werd van seksueel ongepast gedrag. Dat gebeurde toen in de Los Angeles Times.

In oktober 2019 dienden twee studentes uiteindelijk een officiële klacht in tegen de acteur. Ze beschuldigden hem van het uitbuiten van aspirant-acteurs en hij zou jonge vrouwen subtiel gedwongen hebben deel te nemen aan expliciete seksscènes. Franco betaalde dit jaar 2,2 miljoen dollar om de zaak te schikken.

Franco heeft de beschuldigingen van de twee vrouwen altijd ontkend. In 2018 noemde Franco de geruchten over zijn seksueel wangedrag in The late show with Stephen Colbert ‘onjuist’. ‘Als ik iets verkeerds gedaan heb, zal ik dat rechtzetten. Ik moet wel.’

Alcoholverslaving

Volgens Franco ontwikkelde hij een seksverslaving, nadat hij zijn alcoholverslaving had overwonnen. In de podcast zei hij nog sinds 2016 ook van zijn seksverslaving hersteld te zijn.

Franco brak door dankzij de serie Freaks and geeks. Hij speelde drie seizoenen lang in de HBO-reeks The deuce en sleepte een Oscarnominatie in de wacht voor 127 hours, een film over een bergbeklimmer die vast komt te zitten achter een rots.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig