Fietser omgekomen bij ongeval in Gent
  Foto:  fvv

Vlak bij de Zuid in Gent is woensdag een fietser om het leven gekomen bij een ongeval. Dat bevestigt de Gentse politie. Het slachtoffer is een 65-jarige man.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur aan het kruispunt van de Zuidparklaan en de Jules De Bruykerdreef, aan het Koning Albertpark. De omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar het parket bevestigt dat het om een aanrijding gaat tussen een fietser en een lichte vrachtwagen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar voor de man kon geen hulp meer baten.

Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse voor verder onderzoek. ‘Het betreft een kruispunt met verkeerslichten’, zegt het parket. ‘Er vond een aanrijding plaats tussen een fietser en een lichte vrachtwagen. De lichte vrachtwagen reed op de Zuidparklaan in de richting van het Zuid. De fietser overleed ter plaatse. Het gaat om een 65-jarige man. De chauffeur van de lichte vrachtwagen is een 41-jarige man uit Sint-Joost-ten-Node.’

In de Jules De Bruykerdreef is er geen doorgang mogelijk door het ongeval en het kruispunt met de Olifanstraat is afgesloten. Het ongeval veroorzaakt ook hinder op de B401, omdat het kruispunt met de Zuidparklaan en de Okapistraat afgesloten is. De politie vraagt om de omgeving te vermijden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig