Helft vluchten Brussels Airlines geschrapt door staking
  Foto:  EPA-EFE

Rond 5 uur heeft het vliegend personeel van Brussels Airlines het werk neergelegd. Ongeveer de helft van de vluchten is geschrapt. De piloten en het boordpersoneel staken tegen de hoge werkdruk.

De vakbonden van Brussels Airlines zijn doorgegaan met hun acties. Donderdag, een dag na de stakingsaanzegging, ging de directie nog in de tegenaanval met een ingebrekestelling. Als het vliegend personeel effectief het werk zou neerleggen, dan zou Brussels Airlines de verwachte schade – naar schatting 2,5 miljoen euro – op de vakbonden verhalen. Maar zij menen dat ze recht in hun schoenen staan en zetten dus door.

Zowat de helft van de vluchten is maandag geschrapt. Voor 3.500 van de 12.500 passagiers die maandag werden verwacht, had Brussels Airlines de reservatie al ­omgeboekt of geannuleerd.

De malaise bij Brussels Airlines gaat diep. Het personeel klaagt aan dat ze in het verleden al ingeleverd hadden op loon en de productiviteit hadden verhoogd. Bovendien vinden zij dat de afspraken die toen gemaakt werden, niet gerespecteerd worden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig