Borsato doet nu zelf aangifte tegen vrouw die hem beschuldigt van misbruik
  Foto:  BELGAIMAGE

Zanger Marco Borsato heeft nu zelf aangifte gedaan tegen de 22-jarige vrouw die eerder aangifte tegen hem deed wegens ‘onzedelijke betastingen’. Dat laat de zanger weten via zijn advocaten van Knoops’ Advocaten.

Borsato heeft aangifte gedaan van het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht. ‘Vanaf het moment dat op 9 december 2021 een verzoek is gedaan aan het Openbaar Ministerie tot het instellen van een oriënterend onderzoek naar de bronnen van de onterechte insinuaties richting de heer Marco Borsato, is hij met zijn advocaten bezig geweest deze uitvoerige aangifte op te stellen en te voorzien van een aantal aanvullende bewijsstukken’, aldus Knoops’ Advocaten.

Borsato heeft eveneens aangifte gedaan tegen de moeder van de vrouw, wegens ‘uitlokking tot en medeplichtigheid aan voorgaande feiten’.

De 22-jarige vrouw stelde afgelopen week dat ze vanaf haar vijftiende seksueel is misbruikt door Borsato. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart. Vorige week liet Borsato via zijn advocaten weten het OM te hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de aantijgingen van seksueel misbruik, die hij stellig ontkent.

Na de aangifte door de vrouw kwamen bij een journalist van De Telegraaf nog twee meldingen binnen van mogelijk seksueel overschrijdend gedrag door Borsato. Hiervan is voor zover bekend nog geen aangifte gedaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig