Competitieduel tussen Standard en Beerschot van vanavond uitgesteld wegens politiestaking

De wedstrijd tussen Standard en Beerschot van woensdagavond (21u) gaat niet door. Pas woensdagnamiddag besliste minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden in samenspraak met de lokale politie dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden wegens stakingen bij de politie. Het duel wordt verplaatst naar 30 december.

De wedstrijd die Standard en Beerschot woensdagavond (21u) in Luik zouden spelen, gaat niet door. Door een staking bij de Luikse politie kon de veiligheid niet gegarandeerd worden. De wedstrijd wordt verplaatst naar een latere datum.

De politievakbonden geraakten er niet uit, waardoor er onvoldoende agenten beschikbaar zijn voor de partij, die vanwege de spanningen bij tussen Standard en zijn supporters als risicomatch bestempeld werd.

Standard stelde in de loop van de dag voor om de match achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, en wilde zelf private beveiliging inschakelen, maar kreeg daarvoor geen toestemming van de bevoegde instanties.

De spelersbus van Beerschot was al vertrokken richting Luik, maar heeft ondertussen rechtsomkeer gemaakt. Er wordt een andere datum voor het duel gezocht, er is sprake van 30 december. Al wordt dat bij de Luikse club ontkend. Ook achter Seraing-Kortrijk van komende vrijdag staat nog een vraagteken.