Trevian Kutti, een pr-medewerker van Kanye West, heeft begin dit jaar een verkiezingsambtenaar uit Georgia onder druk gezet. Dat blijkt uit bodycambeelden van een politieagente die bij een deel van het gesprek aanwezig was.

Na de presidentsverkiezingen van 2020 beweerde toenmalig president Donald Trump dat er in verschillende staten gesjoemeld zou zijn met verkiezingsresultaten. Een van die staten was Georgia.

Door Trumps beschuldigingen ontvingen enkele verkiezingsambtenaren uit die staat tientallen bedreigingen van Trump-aanhangers.

Ruby Freeman was één van die verkiezingsambtenaars. Nu blijkt dat zij bovendien begin dit jaar benaderd werd door Trevian Kutti, een pr-medewerker van Kanye West, zelf ook een fervent Trump-aanhanger. In dat gesprek bood Kutti aan om haar te helpen omdat ze ‘in groot gevaar was’. Dat blijkt uit bodycambeelden van een politieagente die bij een deel van het gesprek aanwezig was (zie bovenaan).

Verkiezingsfraude

Volgens Freeman vroeg Kutti haar later, wanneer de agente hen even alleen liet, om toe te geven dat er gesjoemeld was met de verkiezingsresultaten in ruil voor bescherming. Freeman beëindigde het gesprek, en ontdekte pas later dat Kutti banden had met Kanye West.

Uit eerdere telefoontjes bleek al hoe Trump persoonlijk verkiezingsambtenaars in Georgia onder druk zetten om de kiesresultaten in zijn voordeel aan te passen. Talloze rechtszaken hebben aangewezen dat er van verkiezingsfraude geen sprake was.