Bij een ongeval met een vrachtwagen in het zuidoosten van Mexico zijn donderdag minstens 54 migranten om het leven gekomen. Dat meldt het parket van de deelstaat Chiapas.

De vrachtwagen was volgestouwd met meer dan 150 migranten. Van hen stierven 49 op de plaats van het ongeval en vijf in het ziekenhuis. Bij het ongeluk raakten 105 mensen gewond. Onder de slachtoffers zijn mannen, vrouwen en kinderen. De nationaliteit van de migranten is nog niet officieel bekendgemaakt, maar vermoedelijk gaat het om mensen uit Guatemala en Honduras.

Het ongeval vond plaats nabij de regionale hoofdstad Tuxtla Gutiérrez. De bestuurder had de controle over het stuur verloren, legden de hulpdiensten ter plaatse uit aan de pers. De chauffeur van de vrachtwagen reed naar verluidt te snel toen de truck in een scherpe bocht omsloeg en een voetgangersbrug raakte. Dat gebeurde op een hoofdweg die naar de hoofdstad van de staat Chiapas, Tuxtla Gutiérrez, leidt.

Chiapas grenst aan buurland Guatemala. De staat geldt als toegangspoort voor migranten uit Centraal-Amerika. Mensensmokkelaars gebruiken vaak vrachtwagens om migranten zonder papieren naar de Verenigde Staten te loodsen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig