Recept 7 | Vegan cantuccini om in de koffie te dippen
Senne Van der Ven
Ons eindejaarscadeau voor u: een bakcursus in 20 recepten, waarin we het niveau stap voor stap een beetje opkrikken. Bak mee met de hashtag #bakkentot2022 en deel het resultaat op Instagram!
Bekijk alle recepten van onze bakspecial op www.standaard.be/bakkentot2022
INGREDIËNTEN
(voor 14 koekjes)
50 g amandelen of pistachenoten
40 g amandelmelk
30 g zonnebloemolie
80 g kristalsuiker
1 snuf zout
1/2 citroen, de zeste
½ tl amandelextract
1 tl bakpoeder
150 g bloem
BEREIDING
1. Verwarm oven voor tot 170 °C (heteluchtstand).
2. Meng zonnebloemolie, amandelmelk, amandelextract, kristalsuiker, zout en citroenzeste met een garde.
Voeg amandelen of pistachenoten toe en roer onder het mengsel.
3. Meng het bakpoeder en de bloem in een andere kom. Voeg het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en kneed tot een deeg.
4. Maak een worst van ongeveer 4 centimeter breed en 2 à 3 cm hoog. Leg op een bakpapier en zet in de oven gedurende 20 à 25 min.
5. Haal uit de oven, laat 20 minuten afkoelen en snijd met een gekarteld scherp mes in schuine stukjes van ongeveer 1 cm dik.
6. Leg op hun zijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog eens 10-15 minuten goudbruin.
Op zoek naar (culinaire) cadeautips of meer inspiratie voor de feesten? Surf naar www.standaard.be/feestinspiratie.