camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Recept 1 | Een rijkelijke maar simpele petit-beurretaart

zaterdag 11 december 2021 om 3.25 uur

Senne Van der Ven

Ons eindejaarscadeau voor u: een bakcursus in 20 recepten, waarin we het niveau stap voor stap een beetje opkrikken. Bak mee met de hashtag #bakkentot2022 en deel het resultaat op Instagram!

Bekijk alle recepten van onze bakspecial op www.standaard.be/bakkentot2022


INGREDIËNTEN
(voor 1 taart)


30 petit-beurrekoekjes

100 ml sterke koffie

400 ml slagroom

200 g Griekse yoghurt

2 el poedersuiker
(of 3 voor wie van zoet houdt)

50 g zwarte chocolade in blok
om te schaven


BEREIDING


1.
Zet de koffie klaar in een schaaltje. Klop de room op met de poedersuiker. Klop de Griekse yoghurt ook even op en meng onder de room. Schaaf de chocolade (zie tip).

2. Neem een schaal of groot bord waarop je de taart wilt serveren (kwestie van straks lastige overhevelkwesties te vermijden). Leg daar eerst een laag van zes droge koekjes op voor een krokante bodem, zo laat de taart zich makkelijker opscheppen.

3. Bestrijk met een laagje room en wees daar niet te zuinig mee. Bestrooi met een laagje chocoladeschaafsels. Herhaal tot alle koekjes zijn opgebruikt, maar dompel ze nu wel telkens eerst kort onder in de koffie. Eindig met een laagje slagroom en zet een nachtje in de koelkast. Waarschijnlijk heb je nog wat room over, houd dat bij tot morgen voor de afwerking.

4. Bestrijk de taart net voor het serveren aan de bovenkant met de rest van de slagroom en bestrooi met een royale laag chocoladeschaafsels.

Op zoek naar (culinaire) cadeautips of meer inspiratie voor de feesten? Surf naar www.standaard.be/feestinspiratie.

Senne Van der Ven

CHOCOLADE SCHAVEN

Natuurlijk kun je hiervoor gewoon een rasp gebruiken. Maar een kaasschaaf of dunschiller levert een mooier resultaat op. Zo ga je te werk: draai de chocoladereep zo dat de gladde kant bovenaan ligt. Neem vast en snijd er plakjes van af. Je zult hiervoor wat kracht moeten gebruiken, kijk dus uit voor je vingers. Dit lukt zowel met een kaasschaaf als dunschiller. Zelf gebruikte ik beide om zo een verschil in grootte te krijgen – wat een net iets kunstzinniger resultaat oplevert.

De podcasts van De Standaard