camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Recept 2 | Sprits met zijdezacht kruim

zaterdag 11 december 2021 om 3.25 uur

 Senne Van der Ven

Ons eindejaarscadeau voor u: een bakcursus in 20 recepten, waarin we het niveau stap voor stap een beetje opkrikken. Bak mee met de hashtag #bakkentot2022 en deel het resultaat op Instagram!

Bekijk alle recepten van onze bakspecial op www.standaard.be/bakkentot2022


INGREDIËNTEN


190 g boter, op kamertemperatuur

100 g fijne kristalsuiker

½ ei (=30 g losgeklopt ei)

3 g zout

10 g vanillesuiker

250 g bloem


BEREIDING


1.
Verwarm de oven voor tot 160 °C. Roer ei en boter romig. Dat kan met een houten lepel of een mixer (als je een staande mixer gebruikt, is het K-vormige opzetstuk het meest geschikt).

2. Roer er de suiker, het zout en de vanillesuiker onder. Kneed er daarna de bloem doorheen.

3. Wrijf het deeg op een schoon werkblad met de handpalmen een paar keer uit tot het soepel en glad is. Je wrijft het dus helemaal open tot een platte veeg en brengt het dan weer samen (hiervoor is een deegschraper handig).

4. Doe het deeg in een spuitzak met een grote gekartelde spuitmond en spuit in een lange zigzagvorm of andere vormpjes op de bakplaat.

5. Bak de spritsen ongeveer 15 minuten tot ze aan de randjes lichtjes bruinen. Snijd ze direct na het bakken in stukken als je voor een lange zigzag hebt gekozen. Laat ze afkoelen op een rooster.


TIP

Elke oven is anders, als je spritsen nog niets van kleur hebben aan de randjes, bak ze dan wat langer.

Op zoek naar (culinaire) cadeautips of meer inspiratie voor de feesten? Surf naar www.standaard.be/feestinspiratie.


De podcasts van De Standaard