Een helikopter met de Indiase chef Defensie aan boord, generaal Bipin Rawat, is woensdag neergestort in Tamil Nadu, de deelstaat in de zuidoostelijke uithoek van het land. Dat maakte de luchtmacht bekend. 13 inzittenden, onder wie de generaal, zijn overleden.

Generaal Bipin Rawat en zijn echtgenote waren met twaalf anderen aan boord van een helikopter op weg naar een opleidingscentrum voor legerofficieren, toen het toestel in de problemen kwam. Ter hoogte van Coonoor, in Tamil Nadu, stortte het toestel neer. Dat schrijft de Indiase luchtmacht op Twitter. ‘Er is een onderzoek geopend om de oorzaak van het ongeval na te gaan’, klinkt het nog.

De chef Defensie en zijn vrouw kwamen, samen met elf anderen, om het leven bij het ongeluk, meldt de Indiase luchtmacht op Twitter.

Video’s op Indiase nieuwszenders tonen het wrak van het brandende toestel op de plaats van het ongeval. Het gaat om een dicht bebost gebied, in het district Nilgiris, vlakbij de bestemming van het toestel. Het toestel stortte neer op een tiental kilometer van de dichtstbijzijnde weg. Hulpverleners moesten daardoor te voet ter plaatse raken, zei een andere verantwoordelijke van de brandweer.

Generaal Bipin Rawat (63), die aanzien wordt als een getrouwe van premier Narendra Modi, is de eerste chef Defensie van India. De regering creëerde de functie in 2019.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig