Aantal ziekenhuisopnames blijft dalen: minder dan 300 per dag
Op intensieve zorg komen er nog altijd meer patiënten bij.  Foto:  Andre Alves

Er is sprake van minder dan 300 nieuwe ziekenhuisopnames per dag, zo blijkt woensdag uit de voorlopige coronacijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen blijft afnemen. De overlijdens blijven vooralsnog stijgen.

Het aantal bevestigde coronagevallen daalde van 28 november tot en met 4 december met 6 procent tegenover de voorgaande week tot 16.860 per dag. 16,8 procent van de testen bleek positief, een lichte toename. Het aantal testen daalde 5 procent tot gemiddeld 111.900 per dag.

Blijf op de hoogte van het laatste coronanieuws via onze coronablog

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoeveel andere personen door iemand met het coronavirus worden besmet, zakt verder naar 0,94. Omdat het getal kleiner is dan 1, neemt de epidemie in kracht af.

Van 1 december tot en met 7 december werden gemiddeld 293 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een daling met 9 procent ten opzichte van de voorgaande week. In het cijferrapport van dinsdag was er nog sprake van gemiddeld 300 opnames per dag.

Het totale aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is 5 procent gedaald tot 3.554. Op intensieve zorg is er nog altijd sprake van een stijging: plus 4 procent, tot 815 patiënten.

Tot slot is er van 28 november tot en met 4 december sprake van gemiddeld 47,6 overlijdens per dag, een toename met 16 procent. De teller komt zo op 27.360 coronaoverlijdens in ons land.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig