Congreslid choqueert met kerstkaartje
Thomas Massie poseert met vuurwapens om iedereen een vrolijke kerst te wensen.  Foto:  via REUTERS

Het Amerikaanse congreslid Thomas Massie (Republikeinen) poseerde gewapend voor een kerstboom om iedereen een vrolijke kerst te wensen. Enkele dagen geleden nog kwamen in de VS vier leerlingen om na een schietpartij op een school.

‘Vrolijk kerstfeest. PS: Kerstman, breng alsjeblieft munitie mee.’ Met die woorden wenste het congreslid Thomas Massie zijn volgers op Twitter een vrolijke kerst. De bijbehorende foto doet de wenkbrauwen fronsen. Hij houdt zware vuurwapens vast voor een kerstboom, midden in de huiskamer, omgeven door – naar alle waarschijnlijkheid – zijn familieleden.

Het contrast tussen de foto en het Amerikaanse nieuws is groot. Daar beheerst de schoolshootingvan afgelopen week de journaals en krantenpagina’s. De 15-jarige Ethan Crumbly schoot dinsdag in zijn school in de staat Michigan vier medeleerlingen dood. Zeven andere leerlingen raakten gewond. Het geweer waarmee hij de feiten pleegde, kreeg hij als kerstcadeau van zijn ouders. Die laatsten konden afgelopen weekend gearresteerd worden nadat ze op de vlucht waren geslagen.

Op sociale media verschenen afgelopen week beelden vanuit Crumbly’s school, waarop te zien is hoe leerlingen door het venster moeten wegkomen.

Fred Guttenberg, een activist tegen wapengeweld, beantwoordde het congreslid met een foto van zijn dochter en haar graf. Zij kwam in 2014 op 14-jarige leeftijd om na een schoolshooting in Florida. ‘De schutter uit Michigan en zijn familie namen dezelfde foto’s als die van u’, verweet Guttenberg hem.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig