Reisadviezen aangepast: nog meer delen van Frankrijk, Spanje en Italië kleuren rood
  Foto:  ISOPIX

De Europese coronakaart kleurt opnieuw wat roder na een aanpassing van het reisadvies door Buitenlandse Zaken. Onder andere in Frankrijk, Spanje en Italië komt er wat meer rood bij.

Buitenlandse Zaken past elke week het reisadvies aan op basis van de coronakaart van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Dat reisadvies is geldig vanaf zaterdag.

In Frankrijk kleuren nu ook Laag- en Hoog-Normandië rood. Voor Italië gaat het om Lombardije, Abruzzen, Molise, Campania en Calabrië. Ook in Spanje kleurt het nu roder, zo worden nu ook de Autonome Regio Madrid, Asturië en Cantabrië rood. In Zweden gaat het om Midden-Norrland. Ook Malta kleurt nu volledig rood.

Op de coronakaart kleurt nu praktisch alles rood. Slechts enkele regio’s kleuren nog oranje waaronder Hauts-de-France in het noorden van Frankrijk. In Italië gaat het om Sicilië, Apulië, Sardinië, Basilicata, Umbrië en Piëmont. In Spanje kleurt Extremadura nog oranje en in Finland gaat het om Åland.

Kom je terug uit een rode zone binnen de Europese Unie en je hebt een vaccinatie- of herstelcertificaat? Dan moet je niet in quarantaine en moet je geen test laten afnemen. Heb je geen certificaat, dan is een test verplicht. Dat kan in het land van waar je vertrekt. Dat resultaat mag maximaal 72 uur oud zijn. Je moet je vervolgens laten testen op dag 7 na aankomst in België.

Reisadviezen aangepast: nog meer delen van Frankrijk, Spanje en Italië kleuren rood
Situatie op 4 december 2021  Foto:  ECDC

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig