CNN-presentator Cuomo was zelf handtastelijk
  Foto:  AP

Vier dagen na zijn ­schorsing heeft CNN zijn ster­presentator Chris Cuomo definitief ontslagen. Hij zou zich seksueel ongepast gedragen hebben, net als zijn broer.

Vorige week werd Cuomo, presentator van het best bekeken programma op CNN,  al op non-actief gezet. Dat was omdat er nieuwe bewijzen aan het licht waren gekomen over hand-en-spandiensten aan zijn oudere broer, Andrew. Die stapte in augustus op als gouverneur van New York wegens een patroon van seksuele handtastelijkheden op het werk.

Het parket van New York beschikt over duizenden pagina’s mailtjes en sms’jes die op een heel nauwe samenwerking tussen de Cuomo’s wijzen. Chris zou intens hebben samengewerkt met het juridische team van Andrew. Hij adviseerde hen, maar gebruikte ook zijn journalistieke netwerk om te weten hoe dicht media als Politico en The New York Post stonden bij nieuwe onthullingen.

Zaterdag maakte CNN bekend dat het een onafhankelijk advocatenbureau had ingehuurd om de beschuldigingen te onderzoeken. Daarbij kwam een nieuwe aanklacht aan het licht, van een jongere collega van Cuomo. Zij zegt dat ook de jongste Cuomo zich aan seksuele handtastelijkheden heeft bezondigd. In september zei ook een producente van ABC dat Cuomo haar ooit op een feestje in de billen heeft geknepen. Dat gaf Cuomo toen toe, maar ‘het was niet seksueel bedoeld en ik heb me ervoor verontschuldigd’.

Cuomo zelf reageert teleurgesteld. ‘Dit is niet hoe ik mijn tijd bij CNN wou afsluiten’, zo citeert The New York Times hem.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig