Pro League grijpt in op vraag van Overlegcomité: ‘Geen drank of eten meer in de tribunes’
Deze fans negeerden afgelopen zondag de mondmaskerplicht in het stadion. Foto:  Belga

De voetbalwereld bleef op het Overlegcomité van vrijdag gespaard van strengere maatregelen. Alleen pleitte premier Alexander De Croo voor beter ‘crowd management’. Op die vraag reageerde de Pro League door geen drank en eten meer toe te laten in de tribunes.

Toeschouwers zijn nog steeds welkom op wedstrijden van de Jupiler Pro League en de stadions blijven zelfs op volle capaciteit open. De voorwaarde was sinds vorige week al dat de supporters mondmaskers dragen zodra ze in de perimeter van het stadion komen. Dat kwam bovenop de verplichting van het Covid Safe Ticket.

Kan ik nog op restaurant met mijn familie? Wordt het concert dat ik volgende week wou bijwonen geannuleerd? Uw vragen over de nieuwe maatregelen beantwoord

Vorige week mochten supporters hun mondmasker nog afzetten om van hun drankje te genieten, maar dat zal nu niet meer toegelaten zijn op de tribunes. Op die manier wil de Pro League streng toezien op het naleven van de mondmaskerplicht.

De nieuwe maatregel is al van kracht tijdens STVV - Union vrijdagavond. Dat bevestigde de Limburgse club op haar kanalen.U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig