Noor besmet 50 collega’s op personeelsfeest, mogelijk omikronvariant
  Foto:  Getty Images

Op een personeelsfeest in de Noorse hoofdstad Oslo heeft één medewerker zeker vijftig collega’s besmet met het coronavirus. Autoriteiten vrezen dat het om de omikronvariant gaat, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

Volgens Noorse media had de bijeenkomst vorige week vrijdag plaats in een restaurant in het centrum van Oslo en zouden er op het kerstfeest in totaal 120 personen aanwezig geweest zijn. Alle besmette personen waren dubbel gevaccineerd, wat volgens de Noorse overheid aantoont dat de omikronvariant erg besmettelijk is.

Zeker een van de nieuw besmette aanwezigen bezocht een dag later een populair café. Iedereen die het personeelsfeest heeft bijgewoond, zit inmiddels in isolatie. Hun symptomen vallen mee: ze zouden verkouden zijn en lichte koorts hebben. De gemeente hoopt zo snel mogelijk te weten of het bij de vijftig nieuw besmette personen om de omikronvariant gaat.

De nieuwe mutatie van covid-19 is al elders in Oslo aangetroffen. Naar aanleiding daarvan neemt de stad nieuwe maatregelen. Reizigers moeten binnen 24 uur na aankomst een negatief testresultaat kunnen overleggen, ongeacht men gevaccineerd is of niet.


U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig