Italiaanse antivaxleider ‘bekeerd’ na ziekenhuisopname
Lorenzo Damiano  Foto:  ZUMA Press

Lorenzo Damiano, de leider van No Vax in de Italiaanse stad Treviso, heeft zich ‘bekeerd’ nadat een coronabesmetting hem op intensieve zorgen bracht. Vanaf nu gelooft hij in de wetenschap.

De 56-jarige Lorenzo Damiano leidde eerder protesten van antivaxers en coronaontkenners in Treviso, een stad ten noorden van Venetië. Hij leidde er de lokale afdeling van No Vax.

In september trok hij met de ‘Neurenberg #2’-lijst naar de burgemeestersverkiezingen van Conegliano. Volgens hem werden vaccinsceptici behandeld zoals slachtoffers van de Holocaust.

Damiano belandde onlangs met zware coronasymptomen op de intensive care-afdeling. ‘Na deze periode heb ik een andere visie op de wereld en ga ik me laten vaccineren’, vertelde hij aan de Italiaanse omroep Antenna 3. Sterker nog: hij riep iedereen op om zich te laten vaccineren.

‘Soms moet je door het oog van de naald kruipen om dingen te snappen zoals ze zijn’, zegt Damiano nu. ‘Ik bedank de ziekenhuisafdeling van Vittorio Veneto, jullie waren fantastisch.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig