Zeven gezochte relschoppers geïdentificeerd na betoging tegen coronamaatregelen
  Foto:  EPA-EFE

Zeven van de negentien personen voor wie het Brusselse gerecht dinsdag een opsporingsbericht verspreidde, zijn intussen geïdentificeerd. Dat meldt het Brusselse parket.

‘De zeven verdachten werden uitgenodigd voor verhoor’, klinkt het bij het parket. ‘Het onderzoek inzake de identificatie van de andere personen is lopende.’

Het gaat om mensen die betrokken zouden zijn geweest bij de rellen die de mars tegen de coronapas op 21 november ontsierden. De politie moest geregeld het waterkanon en traangas inzetten, nadat betogers met vuurwerk of andere projectielen hadden gegooid naar de politie.

De politie pakte in totaal 45 personen op. In 42 gevallen ging het om een administratieve aanhouding, in drie gevallen om een gerechtelijke aanhouding.

Een van die drie verdachten werd vrijgelaten, de tweede moet zich volgende week donderdag voor de correctionele rechtbank verantwoorden. De derde werd aangehouden voor gewapende weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen aan agenten in de uitoefening van hun ambt.

De manifestatie Samen voor Vrijheid tegen de invoering van de coronapas trok vorige week zondag zowat 35.000 deelnemers. Nu zondag is er opnieuw een ­betoging tegen de corona­maatregelen gepland.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig