Belgische programma’s kunnen nominatie voor Gouden Roos niet verzilveren
Telenovelle Lisa viel niet in de prijzen.  Foto:  VTM

De twee genomineerde Belgische tv-programma’s, de VTM-telenovelle Lisa en de Ketnetreeks Tekens van leven, hebben maandagavond geen Gouden Roos kunnen winnen. De onlineceremonie voor de zestigste editie van de prestigieuze internationale tv-prijs werd gepresenteerd door de Engelse komiek Sue Perkins.

Tekens van leven was genomineerd in de categorie ‘Kinderen en Jeugd’ maar won dus niet. Het programma vertelt de verhalen van zestien kinderen met een litteken. Productiehuis De Mensen maakte het voor Ketnet. Vorige maand won de reeks al een Emmy Kids Award. Het BBC-programma Horrible histories: Black history special kwam als winnaar uit de bus.

Productiehuis De Mensen was ook genomineerd voor Lisa. De telenovelle van VTM deed mee in de categorie ‘Soap of Telenovelle’. Lisa gaat over de creatieve, verlegen Lisa die het wil maken in de marketingwereld en tot over haar oren verliefd wordt op haar baas. De prijs ging naar de Spaanse soap Dos vidas (Twee Levens).

Down the road, Sorry voor alles, Wat als?, Benidorm bastards en De mol konden respectievelijk in 2018, 2018, 2013, 2010 en 2000 hun nominatie voor de Gouden Roos wel verzilveren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig