Dominik Thalhammer volgt Yves Vanderhaeghe op als coach van Cercle Brugge
Yves Vanderhaeghe werd aan de deur gezet bij Cercle.  Foto:  BELGA

Yves Vanderhaeghe is niet langer trainer van Cercle Brugge. De Vereniging zette zondag een punt achter de samenwerking, hoewel Cercle zaterdag met 3-1 won van KV Mechelen. Later op de dag werd ook zijn opvolger al bekendgemaakt: Dominik Thalhammer.

In het klassement staat Cercle Brugge na zestien speeldagen op de voorlaatste plaats met 13 punten. De overwinning tegen Malinwa was pas de derde van het seizoen en volstond niet om het vel van Vanderhaeghe te redden.

‘Cercle Brugge heeft vandaag de samenwerking met Yves Vanderhaeghe beëindigd. Yves verlaat Cercle met onze oprechte dank voor z’n inzet, passie en strijd in onder meer de redding van vorig seizoen’, stelt de club.

De 51-jarige Vanderhaeghe volgde begin februari de ontslagen Paul Clement op. De voormalige middenvelder was enkele dagen eerder zelf aan de deur gezet bij KV Kortrijk. Vanderhaeghe slaagde erin Cercle, op dat moment voorlaatste, in 1A te houden maar dit seizoen loopt het dus opnieuw stroef. Alleen rode lantaarn Beerschot, 9 punten uit vijftien matchen, doet het voorlopig nog slechter. Wie Vanderhaeghe opvolgt, is nog niet bekend.

‘Dit seizoen staat Cercle na 16 wedstrijden slechts op een teleurstellende 17e plaats in de Jupiler Pro League met 13 punten (op 48). Hoe moeilijk het ook is om deze beslissing te nemen, de sportieve resultaten zijn na 16 wedstrijden onvoldoende en een coachwisseling is essentieel’, gaat het verder. ‘Cercle wil Yves Vanderhaeghe nogmaals bedanken voor z’n inzet en wenst hem oprecht het allerbeste toe in z’n verdere toekomst.’

Later op de dag kwam er nog een mededeling van de voetbalclub, met het bericht wie Vanderhaeghe zal opvolgen: de Oostenrijker Dominik Thalhammer.

Hij werkte bij de Oostenrijkse bond, waar hij een project met vrouwenvoetbal leidde. In 2020 nam hij LASK Linz over, waar hij vorig seizoen Antwerp bekampte in Europa. Bij LASK werd hij 13 september jongstleden ontslagen. Sindsdien was hij een vrije coach.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig