Arts mag na klacht over euthanasie weer werken

Het ziekenhuis Jan Palfijn heeft de schorsing van een arts, die beschuldigd werd van onrechtmatige euthanasie, ongedaan gemaakt.

De arts van het Gentse ziekenhuis Jan Palfijn die vrijgelaten werd onder strikte voorwaarden in een onderzoek naar een mogelijk onrechtmatige euthanasie, kan ­terug aan de slag. Het ziekenhuis had de arts eerst geschorst, maar die schorsing werd vrijdag on­gedaan gemaakt.

Op zaterdag 20 november werd na het overlijden van een bejaarde patiënt bij de politie aangifte gedaan van een ‘mogelijk onrechtmatige euthanasie.’

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd om de precieze omstandigheden van de levens­beëindiging te onderzoeken en de arts werd gearresteerd en voorgeleid.

Hij werd na uitgebreid ­verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder strikte voorwaarden.

De arts wordt verdacht van vergiftiging.

De euthanasie werd uitgevoerd op uitdrukkelijke vraag van een terminale patiënt en zijn ­familie. Wie er een klacht heeft in­gediend is onduidelijk. In elk ­geval niet de familie van de ­patiënt, zegt Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de arts.

‘Mijn cliënt is heel tevreden dat hij opnieuw aan de slag kan. Ik had een dagvaarding klaar ­tegen het ziekenhuis, maar die is nu on hold gezet. Wat hij mee­gemaakt heeft is een horror­verhaal.’

Het parket geeft geen verdere details wegens het geheim van het onderzoek.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig