Autosalon op de Heizel is geannuleerd
  Foto:  Jimmy Kets

Er zal tussen 15 en 23 januari dan toch geen autosalon plaatsvinden in Brussels Expo. Dat heeft organisator Febiac bekend­gemaakt. Het zal het tweede jaar op rij zijn dat het evenement in de Brusselse beurshallen geschrapt wordt wegens corona.

‘Het leek ons in de huidige context de verstandigste oplossing’, geeft communicatiedirecteur ­Gabriel Goffoy als uitleg voor het afblazen van het evenement.

Medio september maakte organisator Febiac zich nog sterk dat de beurs zou doorgaan. Toen werd er al serieus gespeculeerd over een eventuele annulatie. Dat had alles te maken met de beslissing van Volkswagen-importeur D’Ieteren om niet deel te nemen. Daarna haakten ook nog Jaguar Landrover en Nissan af.

Naar concessiehouders

Febiac neemt zich nu voor om een alternatieve formule uit te werken. De organisatie wil het evenement verplaatsen’ naar de concessiehouders. Hoe dat concreet zal gaan, moet later nog duidelijk worden. ‘Alle merken zullen zelfstandig krachtige saloncondities lanceren en hun nieuwigheden voorstellen aan de klanten’, meldt Goffoy. Op die manier is er volgens hem wel een 99ste Autosalon.

De ticketverkoop voor het autosalon was overigens nog niet ­begonnen. Volgens Febiac waren er ook nog niet al te veel kosten ­gemaakt.