Vier heerlijke kerstklassiekers met een culinaire twist
Foto: OKay

De feestklassiekers gaan nooit uit de mode. Toch kan het geen kwaad om eens te experimenteren met die vertrouwde producten. Wij gaan creatief aan de slag met foie fin, sint-jakobsnoten, gourmet en brownies en geven ze een culinaire twist.

1. Foie fin 2.0: Rozijnentoast met foie fin, mango en preischeuten

Een lekker feestmenu begint met een lekker aperitiefhapje. Je aperitief is niet compleet zonder een toastje met ganzenleverpaté. We laten de foie gras echter links liggen en kiezen voor foie fin. Deze paté is minstens even lekker en smeuïg, maar wordt op een diervriendelijke manier geproduceerd. Win-win, dus.

Het klassieke Melba-toastje vervangen we door een knapperige toast van rozijnenbrood en we werken het geheel af met verse mango en preischeuten.

Vier heerlijke kerstklassiekers met een culinaire twist
Foto: OKay

Ontdek nog meer culinaire inspiratie voor jouw feest »

2. Sint-jakobsnoten 2.0: Carpaccio van sint-jakobsnoten met passievruchtvinaigrette

Sint-jakobsnoten behoren tot de fijnste delicatessen uit de zee. Als ze goed bereid worden, krijg je er je hele gezelschap mee stil. Traditioneel worden ze gebakken of gegratineerd, maar wij maken er dit jaar een carpaccio van.

Om dit heerlijke voorgerecht wat extra cachet te geven, werken we het af met passievrucht, granaatappel, grijze garnalen en waterkers. Zo wordt het een fris en zilt smaakbommetje dat de toon zet voor je heerlijke feestmaal.

Vier heerlijke kerstklassiekers met een culinaire twist
Foto: OKay

3. Gourmet 2.0: Visgourmet met parelcouscoussalade en Ricardsaus

Gourmet is een van de populairste formules tijdens het eindejaar. Iedereen vult zijn pannetje naar zijn of haar smaak, waardoor je met niemands voorkeuren of dieetwensen rekening hoeft te houden.

Wij geven onze gourmetavond een leuke twist door alleen op zeedelicatessen te focussen. Vis, scampi’s, sint-jakobsnoten enzovoort. In de kant-en-klare gourmetschotels met vis van OKay vind je ze allemaal! Afwerken doen we met een roze parelcouscoussalade en een frisse vinaigrette van pastis.

Vier heerlijke kerstklassiekers met een culinaire twist
Foto: OKay

4. Brownies 2.0: Chocolade brownies met citruscrème en viooltjes

Een brownie: dat lust iedereen! Dit chocoladegebakje komt initieel uit de Verenigde Staten, maar is ook bij ons razend populair. Het geheim zit hem binnenin. Als hij goed gebakken is, is het hart nog zalig smeuïg.

Wij frissen onze brownie op met een fruitige citrusroom van sinaasappel. Afwerken doen we met enkele fleurige viooltjes. Deze bloemen zijn niet alleen mooi en elegant, maar ook overheerlijk.

Vier heerlijke kerstklassiekers met een culinaire twist
Foto: OKay

Jouw goesting, jouw feest! Doe dit jaar helemaal je zin met de producten van OKay. Ontdek hier welk type feest bij je past en laat je verrassen door het gevarieerde feestaanbod in jouw vertrouwde buurtsupermarkt. Laat je inspireren op www.okay.be.