Stad of terrein: deze moderne SUV is ideaal voor elk avontuur
Foto: Kia

Zowel in stad als in de natuur rijden op een vlotte, optimale manier: dat is zeker mogelijk. Net als genieten van een uitstekend rijcomfort en een ruim interieur, zowel vooraan als achteraan. Dat is precies wat de nieuwe generatie van de Kia Sportage belooft én waarmaakt.

Kan er nog iets nieuws toegevoegd worden aan de markt van de SUV’s en cross-overs? Kia geeft een duidelijk positief antwoord op deze vraag met de onthulling van de vijfde generatie van de Kia Sportage, een model dat specifiek voor de Europese markt ontwikkeld werd. Hij is modern, heeft een knap design, zit vol technologie, is praktisch en blijft toch toegankelijk. Deze nieuwe Sportage heeft dan ook heel wat in huis om veel bestuurders te overtuigen.

Gespierd vanbuiten, gesofisticeerd vanbinnen

De eerste kennismaking met een auto begint altijd met het design van de buitenkant. Modern, organisch en gedurfd: deze nieuwe Sportage heeft meer gespierde en avontuurlijke allures. Je ziet hem zo een modderig of besneeuwd terrein aanpakken, terwijl je met de Sportage net zo goed de kinderen naar school kunt brengen of naar het werk kunt pendelen. Wanneer je de deuren opent, ontdek je een interieur vol hightech. Zeker als bestuurder, dankzij het dubbele gebogen scherm voor een optimale rijervaring. De passagiers worden trouwens niet vergeten en genieten evenzeer van een aangename ruimte. Ten koste van de kofferruimte? Zeker niet, want de nieuwe Kia Sportage beschikt over een van de grootste kofferruimtes in zijn categorie met een inhoud van 591 liter. Zo kun je overal en op elk moment op avontuur vertrekken.

Rijden op elk terrein, met veel hulpsystemen

Het avontuur is precies wat de nieuwe Kia Sportage oproept. Zelfs als je als bestuurder misschien niet de vaardigheden of de geest van een grote avonturier hebt. De verschillende rijmodi en het Terrain-programma laten je toe om in alle vertrouwen en veiligheid te rijden, ongeacht de omstandigheden of het terrein (modder, sneeuw, zand, …). En vooral met veel plezier. De rijhulpsystemen zijn talrijk aanwezig. Ze omvatten onder meer de fileassistent, vermoeidheidsdetectie, een noodremsysteem, een antidodehoeksysteem en een halfautomatische rijhulp op de snelweg.

Plug-inhybride, 100 procent aftrekbaar

En wat ligt er onder de motorkap? De nieuwe Kia Sportage is ook beschikbaar als herlaadbare plug-inhybride met een totaalvermogen van 265 pk en een volledig elektrische autonomie van 56 kilometer. Dat is niet het enige voordeel van deze plug-inhybride, want hij is 100 procent fiscaal aftrekbaar voor professionelen. Plug-inhybrides zoals de Kia Sportage zijn vandaag dus nog altijd een uitstekende keuze op fiscaal vlak.

Klaar om de nieuwe Kia Sportage te ontdekken?
Afspraak bij de Kia-verdeler in jouw buurt »