camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 

Drie nederlagen voor Jeroen Piqueur

In het dossier Optima trekt voormalig topman Jeroen Piqueur tot nader order drie keer aan het kortste eind voor het hof van beroep.

vrijdag 26 november 2021 om 3.25 uur

Jeroen Piqueur. belga

Jeroen Piqueur, de voormalige topman van de vermogensplanner Optima die ook de voormalige Optima Bank die failliet ging omvatte, krijgt juridische verschillende tegenslagen te verwerken. Het hof van beroep heeft het faillissement bevestigd van Jeroen Piqueur zijn managementvennootschap, Imaco nv. In een ander arrest is ook het persoonlijk faillissement van Piqueur bevestigd en in nog een arrest geraakt Piqueur niet onderuit van een verbintenis van 20 miljoen euro. Ook daar gaat het om een arrest op het niveau van het hof van beroep.

Volgens curator Hans De Meyer van Optima Bank betreft het drie belangrijke maar vooral morele overwinningen. Het is nu uitkijken naar het verloop van het strafdossier. Het parket vroeg eerder al de doorverwijzing van 14 partijen naar de strafrechter. De verdediging vroeg echter bijkomende onderzoeksdaden.

Toch is ook het arrest in verband met de verbintenis van 20 miljoen van Jeroen Piqueur niet onbelangrijk. Die verbintenis kwam er op sterk aandringen van de Nationale Bank, de toezichthouder. Piqueur moest zo garanderen dat Optima Bank financieel versterkt ging worden.

Volgens Piqueur werd hij gedwongen tot dat engagement. Hij vocht de verbintenis tevergeefs juridisch aan. Ook zijn echtgenote, mevrouw Benedicte Schumacher, vocht de verbintenis aan. (pdd)