Woordvoerder Brusselse politie voorgedragen als korpschef politie Brussel Noord
Olivier Slosse.   Foto:  BELGA_HANDOUT

Hoofdcommissaris Olivier Slosse is door de politieraad van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) voorgedragen als nieuwe korpschef.

Hoofdcommissaris Slosse is momenteel nog een van de woordvoerders van de politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene, waar hij ook lid is van het directieteam. Als Olivier Slosse benoemd wordt, zal hij de opvolger worden van hoofdcommissaris Frédéric Dauphin, die afgelopen zomer overstapte naar de Algemene Inspectie van de Federale Politie en Lokale Politie.

Hoofdcommissaris Slosse was een van de twee kandidaten voor de functie van korpschef bij de politie Brussel Noord. Op 30 september heeft een selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de federale en lokale politie, het parket, het Gewest en de voorzitster van het politiecollege beide kandidaten op de rooster gelegd en een advies uitgebracht over hun rangschikking van de kandidaten. Op basis van dit advies heeft de politieraad vervolgens hoofdcommissaris Slosse voorgedragen.

‘De Politieraad heeft het advies van de commissie gevolgd’, zegt Cécile Jodogne, waarnemend burgemeester van Schaarbeek. ‘De twee kandidaten werden geschikt bevonden voor de functie en het feit dat hoofdcommissaris Olivier Slosse gekozen werd, doet niets af aan de erkende competenties van hoofdcommissaris Benoît Blanpain als Directeur van de Operaties.’

Hoofdcommissaris Olivier Slosse, die psycholoog van opleiding is, maakt sinds 1995 deel uit van de politie Brussel Hoofdstad/Elsene. ‘Ik ben rotsvast overtuigd van de meerwaarde van het gedecentraliseerde en gedeconcentreerde model van de politie Brussel Noord’, zegt de hoofdcommissaris. ‘Hoe meer middelen je in eerste lijn plaatst, hoe groter de verscheidenheid aan situaties die autonoom, in een eerste contact met de burger op de juiste weg kunnen worden gezet.’

Het is nu aan de FOD Binnenlandse Zaken om commissaris Slosse administratief voor te dragen, waarna hij door de koning kan aangesteld worden. Dat zou begin volgend jaar rond moeten zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig