Kind overleden na kerstparade in Waukesha, verdachte reed eerder ook al vrouw opzettelijk aan
De 8-jarige Jackson Sparks is aan zijn verwondingen overleden.  Foto:  Gofundme

Na het fatale incident tijdens een kerstparade in de Amerikaanse staat Wisconsin, is een zesde persoon overleden. Het gaat om een kind, meldde de openbare aanklager tijdens een rechtszitting. De verdachte zou eerder deze maand ook al een vrouw opzettelijk aangereden hebben.

In Waukesha, een voorstad van grootstad Milwaukee, was zondag een auto in een kerstparade gereden. De 8-jarige Jackson Sparks raakte daarbij zwaargewond. Hij moest zondagavond een hersenoperatie ondergaan en is dinsdagnamiddag overleden. Dat meldt zijn familie. Jacksons twaalfjarige broer Tucker was eveneens zwaargewond geraakt – hij liep een schedelfractuur op – maar is aan de beterhand en zal binnenkort het ziekenhuis kunnen verlaten, klinkt het.

In totaal zijn nu zes personen overleden na het incident, vijf volwassenen en één kind. Er vielen ook zeker 62 gewonden, meldden aanklagers dinsdag, onder wie heel wat kinderen. Maandag zei het Children’s Wisconsin ziekenhuis nog dat zes kinderen zich toen in kritieke toestand bevonden.

Verdachte reed eerder vrouw aan

Hoewel volgens de politie geen sprake is van een terroristisch motief, gaat men er wel van uit dat de verdachte zondag opzettelijk met zijn SUV op de kerstparade inreed. De 39-jarige Darrell Brooks kon worden gearresteerd. Hij was vlak voordien in een huiselijke ruzie verwikkeld.

De man had al een stevig strafblad, onder meer voor gewelddaden en seks met een minderjarige, en was nog maar pas opnieuw vrijgekomen op borg. Hij zou op 2 november namelijk opzettelijk een vrouw, die de moeder van zijn kind zei te zijn, aangereden hebben aan een tankstation. De vrouw raakte daarbij gewond. Brooks werd aangeklaagd voor onder meer huiselijk geweld en mishandeling, maar was op 11 november voorlopig vrijgelaten nadat een borgsom van 1.000 dollar was betaald. Er is een intern onderzoek gestart om na te gaan waarom die som ‘ongepast laag’ was.

De verdachte is dinsdag tijdens zijn eerste rechtszitting na de aanrijding op de kerstparade officieel aangeklaagd voor vijfvoudige moord, en nu hangt hem een zesde aanklacht voor moord boven het hoofd. Zijn borgsom is op 5 miljoen dollar vastgelegd, omdat de rechter vreest dat hij zou kunnen vluchten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig