Een vloer voor het leven
Hoogwaardige vinylvloeren in houtdesign zijn met het blote oog niet van natuurlijke materialen te onderscheiden. Foto: Quick-Step

De tijd dat een keuken een klein kamertje was, helemaal afgezonderd van de rest van het huis, ligt alweer enkele jaren achter ons. De leefkeuken is de nieuwe standaard. Maar zorg dan wel voor een vloer die tegen een stootje kan.

Is er iets dat we niét doen in de keuken tegenwoordig? Koken, eten, huiswerk maken, telewerken, vrienden en familie ontvangen… de leefkeuken is de afgelopen jaren het kloppend hart van de woning geworden. Een plek waar kookeiland en leefruimte naadloos in elkaar overlopen en waar wordt gegeten, gewerkt, gepraat en gefeest. Om de eenheid van keuken en leefruimte te accentueren, opteren we steeds vaker voor een doorlopende vloer. Maar welke vloer is bestand tegen zo’n intensief gebruik?

Een vloer voor het leven
Foto: Quick-Step

OERSTERK EN ONDERHOUDSVRIENDELIJK

De vloerdesigners van Quick-Step ontwikkelden een vloer die helemaal aan dit lastenboek voldoet. Alpha Vinyl is oersterk, onderhoudsvriendelijk en waterbestendig. Deze geavanceerde vinylvloer bestaat uit vier lagen (zie kader). Door de beschermende toplaag krijgen vlekken en krassen geen kans. En dankzij de sterke kern in het hart van de planken kan de vloer tegen een stootje. Er mag al eens iets op de grond vallen. No stress! De vaste kern van Alpha Vinyl biedt nog een ander voordeel: in de meeste gevallen hoef je je bestaande vloer niet voor te bereiden voor de plaatsing. Je legt er gewoon Alpha Vinyl bovenop. Dit maakt het product tot een uitstekende keuze voor renovatieprojecten. Deze vloeren zijn bovendien ook heel eenvoudig te plaatsen door iedereen die een beetje handig is. Maar je kan natuurlijk ook een beroep doen op een vakman. De robuustheid van deze vloer zit hem niet alleen in de verschillende lagen, maar ook in het unieke kliksysteem. Door de combinatie van het geavanceerde waterdichte kliksysteem met waterafstotende technologie is Alpha Vinyl 100% waterdicht en kunnen vuil of bacteriën zich niet vastzetten. Zo hoef je je ook geen zorgen meer te maken als een glas frisdrank op de vloer valt of wanneer de pannenkoekenslag met de kinderen uit de hand loopt. Zo’n vloer, dat is jarenlang zorgeloos genieten. En laat dat nu net de essentie zijn van de leefkeuken.

Een vloer voor het leven
Foto: Quick-Step

HOUT OF STEEN?

Hou je meer van hout of eerder van een stenen vloer? Hoogwaardige vinylvloeren met hout- of steendesign zijn met het blote oog niet van natuurlijke materialen te onderscheiden. Ook niet met het oor trouwens, want je loopt er zacht en geruisloos over, of het nu op schoenen of op blote voeten is. Ook voor je trouwe viervoeter geeft Alpha Vinyl geen krimp. En iedereen vindt wel een vinylvloer naar zijn smaak, want er zijn tientallen designs beschikbaar, in diverse houtuitvoeringen, tegeldesign en zelfs marmer.

WAT MAAKT ALPHA VINYL ZO STERK?
Quick-Step Alpha Vinyl bestaat uit vier lagen die zorgen voor stevigheid, geluiddemping en stabiliteit, gecombineerd met een esthetische en duurzame afwerking.
1. Een hoogperformante bovenlaag. Deze beschermingslaag met Scratch en Stain Guard technologie beschermt je vloeren tegen vuil, vlekken en krassen en maakt ze onderhoudsvriendelijk. De extra matte afwerking zorgt voor een natuurlijk uitzicht.
2. Een fijn gedrukte decoratieve vinyllaag. Deze Alpha Vinyl vloer dankt zijn unieke en authentieke uitzicht aan de geavanceerde druktechniek die voor deze laag gebruikt wordt.
3. Flexibele vinyllaag. Deze watervaste en geluiddempende vinylkern zorgt voor comfort en duurzaamheid.
4. Harde composietkern. Deze laag bestaat uit twee met glasvezel versterkte lagen die ervoor zorgen dat de vloer niet kromtrekt en het egaliseren van de ondervloer overbodig maken. Ontdek Alpha Vinyl bij een verdeler in je buurt.