RB Leipzig mist door corona ook trainer en doelman voor Champions League-clash tegen Club Brugge
  Foto:  Uwe Anspach/dpa

Coronaproblemen bij RB Leipzig, dat woensdagavond Club Brugge partij geeft op de vijfde speeldag in de groepsfase van de Champions League.

Zowel trainer Jesse Marsch als eerste doelman Peter Gulasci reizen niet mee naar België door een coronabesmetting. Beide heren gingen meteen in isolatie. Ook assistent Marco Kurth blijft in Duitsland nadat hij in contact is gekomen met een persoon die positief testte op het virus. Achim Beierlorzer wordt de man op de bank bij de bezoekers.

Leipzig reist zo laat mogelijk af naar België omdat de coronacijfers zowel in Duitsland als in België de pan uitswingen. De Uefa verplicht de bezoekende ploeg echter wel om de dag voor de wedstrijd al in het land te zijn waar de match afgewerkt wordt. Dat de Duitsers vanavond in België slapen, is dus niet meer dan een formaliteit.

De Duitsers kunnen woensdag ook niet rekenen op de diensten van de Spaanse international Dani Olmo (23). De creatieve middenvelder liep een spierscheur op in de linkerdij en reist niet mee af naar West-Vlaanderen. Net als de Deense aanvaller Yussuf Poulsen. Die liep tijdens de interlandbreak bij Denemarken een spierscheur op in de kuit en moet vier tot vijf weken toekijken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig