VTM-programma Da’s liefde grijpt naast internationale Emmy Award
Presentator Jens Dendoncker kon geen tweede Emmy winnen.  Foto:  VTM

Het VTM-programma Da’s liefdevan productiehuis Shelter en met presentator Jens Dendoncker heeft in New York naast een internationale Emmy Award gegrepen. In de categorie ‘niet-gescript entertainment’ ging een van de belangrijkste televisieprijzen ter wereld naar het Britse The masked singer.

In Da’s liefde, dat in het voorjaar te zien was op VTM, testte comedian Jens Dendoncker de wetenschap over de liefde in de praktijk. Het Belgische programma was genomineerd naast inzendingen uit Zuid-Korea (I-Land), Mexico (The masked singer, seizoen 2) en het Verenigd Koninkrijk (The masked singer). Het felbegeerde beeldje ging uiteindelijk naar het Verenigd Koninkrijk. 

Da’s liefde gaat in essentie over kwetsbaarheid en “all-in” durven gaan. Ik ben ongelooflijk trots op onze hele ploeg en op Jens dat ook zij “all-in” zijn gegaan voor Da’s liefde in een zwaar coronajaar’, reageert Sofie Peeters van productiehuis Shelter. ‘Dat is ongetwijfeld de reden dat we bij de vier besten van de wereld stonden in onze categorie. Jammer genoeg komen we niet naar huis met een beeldje deze keer, maar wel met een nog sterker team en dus ben ik zeker: we’ll be back.’

Het Vlaamse productiehuis Shelter won eerder al drie internationale Emmy Awards, voor Benidorm Bastards (2011), Wat Als? (2014) en Hoe zal ik het zeggen? (2018). Dat laatste programma werd net als Da’s liefde gepresenteerd door Jens Dendoncker.

Andere prijzen

De internationale Emmy Awards worden jaarlijks in New York uitgereikt door de International Academy of Television Arts & Sciences en bekronen televisieprogramma’s die gemaakt zijn buiten de Verenigde Staten. In totaal maakten er 44 genomineerden kans op een beeldje, afkomstig uit 24 verschillende landen. Er werden in 11 categorieën prijzen uitgereikt.

De prijs voor beste actrice ging naar de Britse Hayley Squires (Adult material), die van beste acteur naar haar landgenoot David Tennant (Des). Het vierde seizoen van de Franse serie Call my agent won de prijs voor beste komedie, het Chinese The song of glory is de beste telenovelle. Hope Frozen: a quest to live twice uit Thailand werd verkozen tot beste documentaire, het Israëlische Tehran tot beste dramareeks.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in