Anderlecht aanvaardt schorsing voor Benito Raman na kopstoot
Benito Raman.  Foto: belga

Benito Raman heeft een schorsing van drie weken effectief en één week voorwaardelijk aan zijn been na zijn rode kaart afgelopen weekend in de partij tegen KV Kortrijk. Anderlecht aanvaardt het voorstel van het bondsparket en gaat dus niet in beroep.

Benito Raman kreeg iets voorbij het uur rood nadat hij door de benen werd gespeeld door KVK-speler Faïz Selemani. Die trakteerde Raman op een treiterende glimlach waarna de Anderlecht-aanvaller zich omdraaide en zijn tegenstander op een kopstoot trakteerde. Na interventie van de videoref volgde dan ook de logische rode kaart.

Raman werd in het voorstel van het bondsparket vanaf 24 november voor vier weken geschorst waarvan één week voorwaardelijk. Bovendien moet Anderlecht een boete betalen van 3.500 euro. Een voorstel dat Anderlecht dinsdag dus aanvaardde. De straf is zwaar, maar Anderlecht wil ook een signaal geven dat het dit gedrag op het veld niet tolereert.

Daardoor zou RSCA-coach Vincent Kompany, die na afloop verklaarde ‘niet te kunnen lachen’ met Ramans onbezonnen reactie, de aanvaller missen tegen Charleroi, Seraing (beker) en Zulte Waregem.