Cavendish afgevoerd naar ziekenhuis na zware val op Zesdaagse van Gent
Cavendish bleef een tijd liggen op de grond van ’t Kuipke.  Foto:  BELGA

In de laatste 20 minuten van de finale van de tachtigste Zesdaagse van Gent liep het fout. De Brit Mark Cavendish en de Deen Lasse Norman Hansen kwamen zwaar ten val. De wedstrijd werd onmiddellijk geneutraliseerd. Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben uiteindelijk de Gentse zesdaagse gewonnen.

Na verloop van tijd kon, nadat de piste was hersteld, de wedstrijd weer op gang gebracht worden. Maar dan zonder ‘Cav’. De renners werkten nog tien minuten af van deze jubileumeditie.

Gerben Thijssen slipte op een plek waar er water op de piste gekomen was, wellicht door een gevallen bidon. Thijssen, in 2019 nog het slachtoffer van een zware valpartij tijdens de openingsavond, kon nog ietwat corrigeren en bleef recht. Achter hem volgde Kenny De Ketele, maar die tikte het achterwiel aan van Thijssen waardoor deze laatste naar de bovenkant van de piste werd gekatapulteerd. In zijn manoeuvre kwam hij in aanvaring met de Deen Lasse Norman Hansen, die net op het punt stond zijn teamgenoot Michael Morkov af te lossen. Lasse Norman Hansen ging onderuit. Mark Cavendish kon de voor hem schuivende wereldkampioen niet meer ontwijken en knalde eveneens hard tegen de piste.

Cavendish afgevoerd naar ziekenhuis na zware val op Zesdaagse van Gent
Mark Cavendish kon na een tijdje weer opstaan en naar zijn fans zwaaien om hen gerust te stellen.  Foto:  BELGA

Beide renners bleven een tijdlang liggen en kregen meteen de eerste medische zorgen. Cavendish werd onder een luid applaus op een draagberrie afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere medische controle. Lasse Norman Hansen kreeg na een check-up van de wedstrijddokter groen licht om zijn wedstrijd verder te zetten.

Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben uiteindelijk de 80e editie van de Zesdaagse van Gent gewonnen. (asd)