Chaos op snelweg in VS nadat geldwagen bankbiljetten verliest
Geldbandjes langs de kant van de weg. Het geld zelf is meegenomen.  Foto: Twitterfeed Melissa Adan. 

Op een snelweg in de Amerikaanse staat Californië heeft een gepantserde geldtransportwagen enorme hoeveelheden bankbiljetten verloren. Automobilisten stopten midden op de weg om hun zakken te vullen met het rondslingerende geld.

Het ‘grote graaien’ begon nadat een deur van de geldwagen open vloog in de buurt van San Diego op de Interstate 5. Duizenden dollars, in allerlei coupures, waaiden uit de geldtransportwagen. Op video’s die op sociale media geplaatst werden, is te zien hoe mensen over de rijbaan lopen, het geld opscheppen en zelfs handenvol dollars in de lucht gooien om te vieren.

De politie rukte meteen uit en riep iedereen op om de biljetten terug te geven. Wie dat niet deed, wordt gewaarschuwd: de videobeelden van het incident zullen worden gebruikt om dieven op te sporen. ‘Het is beter voor hen om eerlijk te zijn dan te wachten tot wij ze opsporen en op hun deur kloppen’, aldus de politie tijdens een persconferentie.

Twee mensen zijn alvast opgepakt: een man en vrouw die hun deel van het gratis geld bijeenzochten en zichzelf per ongeluk buiten hun auto sloten. Ze blokkeerden de rijbaan, konden de plek niet meer verlaten en mochten dus meekomen met de politie.

Het incident gebeurde rond 9.30 uur plaatselijke tijd. Lange files waren het gevolg.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig