Somber weer dit weekend, later deze week de eerste sneeuw
  Foto:  Bart Dewaele

Veel wolken en af en toe wat regen: dat brengt het weer dit weekend.

Vandaag is het grijs en nevelig met af en toe wat lichte neerslag. Hier en daar kunnen plaatselijke mistbanken opduiken. De maxima liggen tussen 6 graden op de Hoge Venen en 11 graden elders, zo voorspelt het KMI.

Vannacht blijft het zwaarbewolkt met soms wat lichte motregen. Tijdens het tweede deel van de nacht kan het harder gaan regenen vanaf de kust. In het zuidoosten van het land is mist mogelijk.

Zondag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken en nog nevelig in de Ardennen. Een regenzone trekt vanaf de kust naar het zuidoosten. In de loop van de voormiddag wordt het al opnieuw droger in het westen en verschijnen er opklaringen die zich in de loop van de namiddag ook naar het centrum en het oosten uitbreiden. Er kunnen dan nog enkele buien vallen in het noordwesten. De maxima liggen tussen 5 of 6 graden op de hoogten van de Ardennen en 10 graden aan zee. 

Tijdens de avond kunnen er nog enkele buien vallen in het westen. Tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het overal droog en klaart het uit in het westen en centrum van het land. Ten zuiden van Samber en Maas is het nevelig en kan er nog lage bewolking voorkomen. De minima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en +6 graden aan zee. In sommige valleien van de Ardennen kan het kwik nog iets dieper zakken.

Kouder

Maandag start zonnig, maar ten zuiden van Samber en Maas is het grijs met op de Hoge Venen zelfs ook mist. Geleidelijk komen er ook daar opklaringen, maar er blijft vrij veel bewolking hangen. In de Hoge Ardennen kan er zelfs wat lichte regen vallen. Elders blijft het zonnig en droog. Het wordt, met een matige noordooster, gevoelig kouder met maxima tussen 1 graad in de Hoge Venen, 6 graden in het centrum en tot 8 graden aan zee.

Dinsdag is de bewolking over het zuiden verdwenen, maar komt er vanuit het noorden lage bewolking opzetten. De noordelijke helft van het land blijft de hele dag met de bewolking geplaagd, terwijl het zuiden zonnig weer krijgt. Het blijft wel droog. De maxima liggen rond 2 graden op de hoogten, 5 graden in het centrum en 7 graden aan zee. De noordooster is zwak in de noordelijke landshelft, matig in de zuidelijke.

Woensdag lijkt een herhaling te zijn met vooral in het noorden veel bewolking en in het zuiden zon. Het centrum krijgt wellicht ook meer opklaringen. Het blijft droog. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden. De wind is zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten.

Volgend weekend is er kans op smeltende sneeuw in de Ardennen.

.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig