Kevin De Bruyne heeft positief getest op corona en moet tien dagen in isolatie
Kevin De Bruyne.  Foto:  ISOPIX

Kevin De Bruyne heeft positief getest op corona en moet tien dagen in isolatie. Voor de donderdagtraining werd de middenvelder net als Jack Grealish nog binnengehouden. Vrijdag raakte bekend dat het coronavirus de oorzaak is van de gemiste training van De Bruyne bij Manchester City. Onze landgenoot mist zo de Champions League-clash tegen Paris Saint-Germain.

Kevin De Bruyne keerde na de laatste WK-interland van de Rode Duivels tegen Wales terug naar Engeland. Daar testte hij twee dagen geleden positief op het coronavirus. Dat bevestigde trainer Pep Guardiola op de persconferentie van Manchester City voor de wedstrijd tegen Everton deze zondag. ‘Hij is positief, hij moet nu goed herstellen. Je gezondheid is belangrijker dan eender wat. Er gaan nog steeds mensen dood aan deze pandemie. Hij was gevaccineerd, dus gelukkig was hij goed beschermd. Hopelijk worden de symptomen snel minder en keert hij snel terug.’

Het is nu uitkijken of er nog Rode Duivels besmet raakten met het coronavirus. De spelers deelden immers de kleedkamer en een groot deel vloog in de nacht van dinsdag op woensdag ook terug naar België samen met de sponsors en de media.

In België moeten hoogrisicocontacten die volledig gevaccineerd zijn in quarantaine tot ze via een test kunnen aantonen dat ze negatief zijn. Wie niet gevaccineerd is, moet wel in quarantaine tot na een tweede test op dag 7. Voor de spelers in de nationale selectie uit de Jupiler Pro League betekent het bij een hoogrisicocontact dus niet per se dat ze dit weekend niet in actie mogen komen. Charles De Ketelaere en Hans Vanaken zitten alvast gewoon in de selectie voor de wedstrijd van Club Brugge tegen KV Mechelen van vrijdagavond. Ook Dante Vanzeir zit bij Union gewoon in de selectie.

Hetzelfde geldt voor de spelers uit de Premier League. Wie daar volledig gevaccineerd is en geen symptomen vertoont na een hoogrisicontact heeft zelfs geen negatieve test nodig. In Spanje is de regel hetzelfde al raadt de overheid wel aan om je in dat geval alsnog te laten testen voor de zekerheid. In Duitsland moeten personen na een hoogrisicocontact contact opnemen met de plaatselijke gezondheidsdienst om verdere stappen te bespreken.