Zanger van ‘The lion sleeps tonight’ overleden
‘The lion sleeps tonight’ was al een hit, maar het nummer werd wereldberoemd toen het gebruikt werd in The lion king.  Foto:  ISOPIX

Philip Margo, stichtend lid van de Amerikaanse band The Tokens, is op 79-jarige leeftijd overleden. Margo was vooral bekend als de bariton in het nummer ‘The lion sleeps tonight’.

Philip Margo was een van de originele bandleden van The Tokens, die in 1961 tot hun eigen verbazing een nummer 1-hit in de Billboardtop scoorden met ‘The lion sleeps tonight’. Het nummer was een cover van het Zuid-Afrikaanse nummer ‘Mbube’ van de muzikant Solomon Linda uit 1939. De band heeft echter nooit betaald voor die rechten. In 2004 kwam dat nog tot een rechtszaak tussen de afstammelingen van Linda en de platenmaatschappij die de rechten op ‘The lion sleeps tonight’ bezit.

Hun nummer kreeg een tweede leven en groeide uit tot een wereldberoemde klassieker toen in 1994 een versie gebruikt werd in de Disneyfilm The lion king. Margo zei daarover: ‘Nu dat het lied actueel is, zijn wij actueel. Ik ben dolenthousiast.’ De groep trad tot voor kort nog op.

Philip Margo was ook actief als muziekproducer en televisieschrijver.

Volgens een verklaring die de groep op sociale media postte, overleed Margo omringd door zijn familie. Hij had een beroerte gekregen en stierf zaterdag in een ziekenhuis in Los Angeles, zei de familie aan The New York Times. Margo laat een vrouw, drie kinderen en acht kleinkinderen achter.

In 2017 overleed ook Philips broer en medestichter van The Tokens Mitch Margo al.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig