Deze zes sporters maken kans op Vlaamse Reus
Bashir Abdi won enkele weken geleden nog de marathon van Rotterdam.  Foto:  ANP

Marathonloper Bashir Abdi, judoka Matthias Casse, hockeyspeler Alexander Hendrickx, Cercle-doelman Miguel Van Damme, meerkampster Noor Vidts en voetbalster Tessa Wullaert staan op de shortlist van de Vlaamse Bond van Sportjournalisten (VBS) voor de Vlaamse Reus 2021.

De organisatie zegt niet zozeer op sportieve prestaties te focussen maar wel meer dan ooit op de persoonlijkheid van de sporter.

‘We zoeken geen “Vlaamse” Sportman of Sportvrouw van het Jaar, we zoeken iemand die het voorbije jaar op ons, behalve voor de sportieve prestaties, een bijzondere indruk heeft nagelaten. Daarom zal het kandidatenlijstje waarschijnlijk verrassen’, stelt de organisatie bij de bekendmaking van de shortlist.

Dat verklaart ook de keuze van Miguel Van Damme. De Cercle Brugge-doelman wordt sinds 2016 behandeld voor leukemie. Na zijn diagnose volgde een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen. In het seizoen 2018-2019 speelde de doelman zijn voorlopig laatste twee matchen voor de ploeg.

Op 3 december wordt de laureaat gekroond tijdens een plechtigheid in de Vismijn van Gent. Het zijn de Vlaamse sportjournalisten die stemmen. De Vlaamse Reus wordt sinds 1992 georganiseerd. Tennisster Sabine Appelmans won de trofee als eerste. Vorig jaar viel wielrenner Wout van Aert in de prijzen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig